Tretí trest pre Cousinsa za správanie, suspendoval ho aj vlastný tím

23.12.2012 Celý región

Los Angeles 23. decembra (TASR) - Vedenie Sacramenta Kings suspendovalo najlepšieho strelca a doskakovača klubu basketbalovej NBA DeMarcusa Cousinsa na nešpecifikované obdobie za "neprofesionálne správanie a konanie v neprospech tímu".

Sacramento má v NBA na programe v nedeľu zápas proti Portlandu a v stredu nastúpi zasa na jeho palubovke. V piatkovom dueli Los Angeles Clippers - Sacramento (97:85) nastúpil Cousins v základnej zostave a odohral i prvú polovicu zápasu. Tréner Keith Smart ho však pre "problémy so správaním" požiadal, aby počas druhého polčasu ostal v šatni. "Snažíme sa určiť nejaký štandard. Keď ho hráči nesplnia, musí prísť reakcia," cituje agentúra dpa pozápasové vyjadrenie Smarta. "Ďalšie rozhodnutie prijmem po nasledujúcom zápase."

Cousins priznal svoju chybu, ktorú ľutuje. "Som emocionálny hráč. To sa nezmení," povedal Cousins. "Nemal som však takto reagovať. Niečo sa povedalo a ja som mal byť ticho. Spoluhráčom som sa za svoje správanie už ospravedlnil."

Pre Cousinsa ide už o tretiu suspendáciu počas tohto ročníka, no prvú od vlastného klubu. V novembri ho NBA potrestala dvojzápasovým dištancom za konflikt so Seanom Elliottom a v decembri si za udretie rozohrávača Dallasu Mavericks OJ Maya nezahral jeden duel.

Cousins je na druhej priečke v NBA so siedmimi technickými chybami, keď ich má na konte iba o jednu menej ako Carmelo Anthony z New Yorku. Počas tejto sezóny zaznamenal Cousins priemer 16,6 bodu, 9,5 doskoku a 1,3 získanej lopty na zápas.

Dvadsaťdvaročný basketbalista mal v minulom ročníku spor s trénerom Paulom Westphalom. Počas leta si vypočul na svoju adresu kritiku od šéfa Americkej basketbalovej federácie Jerryho Colangela za svoje správanie počas tréningu na olympiádu.

 

Vyberte región